Klik hier  voor een enthousiast artikel over waarom wij het belangrijk vinden dat de uitkijktoren terugkomt of lees de tekst van het interview hieronder:

Het bestuur van stichting Vrienden van de Loenense Bossen met Wilma van Doorn helemaal rechts. De foto is genomen op de Stenen Bank. Die hebben ze als stichting weer teruggebracht in het bos, en is nu een aangename rustplek voor wandelaars van de gele zwerfkeien route. (Foto: )

Crowdfundingsactie voor uitkijktoren Loenermark

Loenen- ,,De uitkijktoren van Loenen is bekend bij vele oudere Loenenaren. Voor mij zijn het zelfs de meest fantastische jeugdherinneringen. Ik kwam vroeger bijna wekelijks met mijn ouders bij de uitkijktoren. Een rondje door het bos, picknicken op een kleed, hutten bouwen en genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren. De natuur heeft zoveel te bieden!”

Door Danielle van de Vlag

Wilma van Doorn van stichting Vrienden van de Loenense Bossen wil deze jeugdherinneringen ook meegeven aan de huidige jeugd en wil de uitkijktoren in ere herstellen. Samen met een groot team aan vrijwilligers maken zij zich sterk om Loenenaren meer medezeggenschap over ‘ons bos’ te geven en zorgen samen voor het instandhouden en/of in ere herstellen van de cultuurhistorische waarden, zoals bijvoorbeeld de uitkijktoren, de trapjesberg en de trimbaan.

Best bewaarde geheim
,,We kunnen wel stellen dat de natuur van Loenen het de best bewaarde geheim is. Loenen is niet alleen een lange doorgaande weg met een paar bomen en huizen, Loenen heeft veel meer te bieden! Loenen is groen, de natuur is prachtig en de bossen zitten vol verrassingen. We hebben de schaapskooi, prachtige heidevelden, de zandverstuiving en bijzonder mooie zwerfkeienroutes. De uitkijktoren hoort hier gewoon tussen!”

Crowdfundingsactie uitkijktoren 
,,Met onze crowdfundingsactie hopen we voldoende geld op te halen om onze plannen verder te kunnen realiseren. We zijn al twee jaar bezig, maar eind 2018 hopen we eindelijk met de bouw te kunnen beginnen. We hebben al een mooi bedrag opgehaald, maar we zijn er nog niet. Met deze campagne proberen we €5.000 op te halen.”

,,We kunnen niet anders zeggen dan dat onze stichting ontzettend goed gesteund wordt door zowel de inwoners van Loenen als de lokale middenstand. Er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd en staan wij elke zondagmiddag (bij mooi weer) met onze koffiekar bij de schaapskooi. Ook krijgen wij ontzettend veel steun van het Geldersch Landschap en de gemeente Apeldoorn.”

,,Wij willen heel graag de huidige jeugd van Loenen, mensen in de omgeving en toeristen een prachtige herinnering bezorgen met de uitkijktoren. Je kunt hier een hele dag toeven, lekker picknicken, hutten bouwen, fietsen, wandelen en als het rustig is maak je zelfs een grote kans om wild te spotten. Dat is toch fantastisch! Een gezinsuitje hoeft niet duur te zijn, het is laagdrempelig en er zijn geen entreekosten. Het grote genieten zit hem in de natuur.”