De geld inzamelingsactie voor de nieuwe uitkijktoren gaat 30 mei officieel van start. De PR campagne erom heen is deze week al gestart.

  • Persbericht naar regionale pers
  • Start bijeenkomst vrijwilligers inzamelingsactie
  • Informatiepakket om vriend te worden

De regionale pers heeft het volgende persbericht van ons ontvangen:

Plannen voor nieuwe uitkijktoren in de Loenermark krijgen vaste vorm

De Stichting Vrienden van Loenense Bossen organiseert in de week van 30 mei een huis-aan-huis-inzamelingsactie in het dorp Loenen. Meer dan 30 vrijwilligers gaan dan het dorp in om de inwoners te vragen het initiatief voor een nieuwe uitkijktoren te steunen.

3 torensIn de jaren 50 werd de eerste uitkijktoren gebouwd door de Scoutinggroep uit Eerbeek. Deze toren was 5 meter hoog. De tweede toren, 14 meter hoog, werd eind jaren zestig door de gemeentelijke bosarbeiders gebouwd. Deze toren werd in de jaren 90 afgebroken. De cirkel is nu weer rond: de derde toren wordt ook op particulier initiatief met vrijwilligers gebouwd. Deze toren wordt 21 meter hoog.De nieuwe toren komt op dezelfde plaats als de oude toren, op de Trapjesberg naast de schaapsweide in de Loenermark.

In de afgelopen tijd heeft het bestuur van de stichting gewerkt aan het zeker stellen van de steun van de gemeente en het Geldersch Landschap. Beide partijen hebben hun medewerking toegezegd en steunen de plannen, zowel met raad en daad als met het leveren van gratis goederen diensten.

Volgens voorzitter G. van de Sprenge, is nu de tijd gekomen om met het bijna definitieve plan in de hand, de financiën rond te krijgen. “We hebben er alle vertrouwen in dat we het geld bij elkaar krijgen en eind 2017 kunnen starten met de bouw.”

Van de Sprenge: “Nu is het tijd dat we de steun van de dorp en de bezoekers van het bos krijgen. We organiseren een grote inzamelingsactie en in de zomer proberen we met de verkoop van koffie en thee in het bos bij de schaapskooi wat opbrengsten te generen.”

Een volgende stap is het benaderen van landelijke subsidieverstrekkers. De totale kosten van de uitkijktoren zijn ongeveer € 160.000. De eerste € 50.000 is al toegezegd.  Ongeveer € 55.000 moet door de landelijke subsidieverstrekkers worden opgebracht en € 55.000 door de (sponsor) acties 2016 en 2017.

De Stichting Vrienden van de Loenense Bossen heeft in de korte periode van haar bestaan al een wandelroute aangelegd (zwerfkeienroute, 7 km start en einde bij de schaapskooi in de Loenermark), 2 picknickplaatsen opgeknapt (Ramenberg en Dichte Gat). Er zijn nog meer plannen om het bos een positieve impuls te geven. Van de Sprenge vertelt enthousiast over de plannen om de Trimbaan te terug te brengen en om nog een zwerfkeienpad aan te leggen. “Het is geweldig om te zien hoeveel enthousiaste vrijwilligers voor ons klaar staan, de Loenenaren zijn nog altijd heel erg bij hun bos betrokken!”

De voortgang van de plannen voor de uitkijktoren is te volgen op de website van de stichting Vrienden van de Loenense Bossen www.vriendenloenensebossen.nl.

Dit bericht is geplaatst in de Regiobode en Stentor en Loenen op de Veluwe.info.

Start bijeenkomst Vrijwilligers Huis aan Huis actie

Afgelopen dinsdagavond kwamen ca. 30 enthousiaste vrijwilligers bij De Brink om informatie te krijgen over onze inzamelingsactie. De vrijwilligers gaan in de week van 30 mei huis-aan-huis in Loenen een informatiepakket bezorgen. In dat pakket bevindt zich een informatiefolder, een antwoordformulier en een antwoordenvelop. De vrijwilligers gaan een week later weer langs de deuren om het antwoordformulier op te halen.  In de Brink kregen de vrijwilligers een presentatie over de stichting Vrienden van de Loenense bossen zodat ze goed voorbereid op pad kunnen gaan. Deze actie richt zich in eerste instantie voornamelijk op het dorp Loenen. Maar het spreekt voor zich dat alle steun welkom is: woont u niet in Loenen en wilt u ons ook helpen: klik dan hier.

Bekijk hier de brochure.