Op zaterdag 26 november a.s. gaan de eerste oliebollen de pan weer in. Dit om Loenen en omgeving weer lekker te maken voor de beroemde Loenense oliebol zodat men weer massaal oliebollen gaat bestellen voor oudejaarsdag.
“Deze mooie traditie kon helaas in 2020 en 2021 in verband met de Corona maatregelen helaas niet doorgaan” zegt Wim Bouhuis, penningmeester van de stichting. Voor de zesde keer bakken en verkopen vrijwilligers van de stichting Vrienden van de Loenense Bossen nu weer oliebollen. De opbrengst van de verkoopactie wordt gestort in het fonds voor de uitkijktoren die de stichting wil laten bouwen in de Loenermark. De oliebollen worden op basis van een traditioneel Loenense recept gemaakt en gebakken. In verband met de sterk gestegen prijzen van de grondstoffen zullen de prijzen helaas wel wat hoger zijn.
Op zaterdag 26 november 2022 wordt de verkoop van oliebollen, met hulp van veel vrijwilligers, weer gestart en wel van 09.00 tot 15.00 uur op de parkeerplaats van de Spar in Loenen.

Daarnaast is het uiteraard ook weer de bedoeling om op 30 december wederom oliebollen te verkopen. Vanaf begin december volgt nadere informatie en kan men weer bestellen bij de Spar en op de website van de Vrienden Loenense Bossen.

De stichting Vrienden van de Loenense bossen heeft echter de laatste jaren niet stil gezeten. Zo zijn een tweetal mooie wandelroutes gerealiseerd, een stenen bank geplaatst, en is de Natuurtrimbaan weer teruggekomen, dit jaar is er een mooie zeskanten houten bank met boom op de heuvel bij het vennetje geplaatst.

Gedurende de zomermaanden wordt koffie en thee verkocht op de schaapsweide waarbij de eigen gebakken appelplaatkoek gretig aftrek vindt.

Wat de uitkijktoren betreft is er eindelijk de goedkeuring van de provincie gekomen en is de bouwvergunningsaanvraag bij gemeente Apeldoorn in behandeling. We maken ons wel grote zorgen over de zeer sterk gestegen staalprijzen en loonkosten. Ook de sinds binnenkort bekende stikstof maatregelen kunnen mogelijk ook weer voor vertragingen zorgen. We zijn met deze procedure vanaf 2014 bezig, ele tegenslagen gehad, maar zolang het mogelijk is blijven we volhouden met behulp van onze vele vrijwilligers.